Krajalnica heristal

ceag ghg 411

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w fabrykach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W grup firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się wiele większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do czynności w biznesie, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na wymaganie klienta, lecz także sprzedawane w budowie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki orientują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt zawiera być ładowany w obiektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie przenoszona przez urządzenie. Stanowi zatem opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić używając w tym punkcie nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy wykonane są z aluminium - czynniki będące styczność z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.